Hilkka toi mukanaan sairaalamaailman tuntemusta

Hilkka Smids aloitti maaliskuussa sovellusasiantuntijana 2M-IT:n Kotkan toimipisteessä. Alanvaihto sairaanhoitajasta it-alalle on tarjonnut mahdollisuuden oppia paljon uutta.

 

Miten päädyit töihin 2M-IT:lle?

Vähän monen mutkan kautta. Olen aiemmin työskennellyt 10 vuotta sairaanhoitajana, ja sosiaali- ja terveysalan it-puoli alkoi kiinnostaa, kun käytin työssäni eri sovelluksia ja potilastietojärjestelmiä. Viimeisimmät pari vuotta olin töissä ulkomailla Saudi-Arabiassa ja Qatarissa, ja tuona aikana pääsin näkemään erilaisia organisaatioita ja käyttämään taas uusia järjestelmiä. Olen aina ollut kiinnostunut tekniikasta ja ulkomailla aloin miettiä, että kun palaan Suomeen, haluan hakeutua tälle alalle. Tässä nyt sitten ollaan!

Olin entisen Medi-IT:n kanssa tehnyt yhteistyötä jo aiemmin, kun olin töissä Kymenlaakson keskussairaalassa. Huomasin, että Kuntarekryn sivuilla oli 2M-IT:n työpaikkailmoitus ja ajattelin, että tämä olisi juuri minulle sopiva työ. Tässä on mahdollisuus oppia uutta ja edetä alalla. Rekrytointiprosessissa oli aika monta vaihetta, mutta kaikki sujui suoraviivaisesti, ja viestintä oli avointa koko hakuprosessin ajan. Uudessa työssä aloitin sitten maaliskuun alussa.

 

Mitä työhösi kuuluu?

Olen sovellustyössä, eli teen puhelintyötä ja käsittelen esimerkiksi posteja. Työni on hyvin asiakasläheistä. Uuden tiedon tulva on ollut aikamoinen, koska uutta termistöä ja käsitteitä on paljon, kun tulen sairaalamaailmasta. Paljon on kuitenkin myös tuttua, kun tiedän, mitä ihmiset tekevät tuolla kentällä. Siinä mielessä minulla on jo hyvä tatsi tähän hommaan.

Tulevaisuudessa minua kiinnostaa eniten potilastietojärjestelmien kehittäminen. Olen suunnitellut myös hankkivani ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon, jotta voin laajentaa teknistä osaamistani.

 

Millainen työpaikka 2M-IT on?

Työilmapiiri on rento ja kaikki ovat ottaneet minut todella mukavasti vastaan. Maaliskuu oli työntäyteinen ja kiirettä piti, mutta olen viihtynyt oikein hyvin.

 

Hilkka Smids

Ikä: 33 vuotta

Tehtävä: Sovellusasiantuntija

Koulutus: Sairaanhoitaja

Harrastukset: Ulkoilu, matkustelu ja arabian kielen opiskelu

Parasta työssäsi? Uuden oppiminen ja omien vahvuuksien hyödyntäminen