Marko Ranta haluaa haastaa itsensä ja 2M-IT:n asiantuntijat

Tietotekniikkapalvelujen liiketoimintajohtajana syyskuun alussa aloittanut Ranta astuu mielenkiinnolla uuteen tehtäväänsä.

Millaiselta pohjalta ponnistat tähän tehtävään?

Olen työskennellyt IT-alan tehtävissä yli 20 vuoden ajan ja viimeiset kahdeksan vuotta esimiestehtävissä. Olen ollut talossa jo yli 8 vuotta ennen ja jälkeen fuusion, ja tehtävänkuvat ovat kutakuinkin aina olleet esimiestehtäviä. Vastuu ja tiimit ovat kasvaneet ajan mittaan.

Ennen tätä tehtävää olin kapasiteettipalvelujen yksikönpäällikkönä. Tehtävänäni oli johtaa yksikön toimintaa ja tulosvastuullisuutta sekä toimia asiantuntijoiden esimiehenä. Vastuullani oli operatiivisen toiminnan kehitys sekä toimivuus sovitulla tasolla sekä henkilöstön resurssointi eri tehtäviin. Nyt liiketoimintajohtajan toimenkuvassa tulee olemaan vähän vastaavia tehtäviä, mutta lisäksi tulee myös tukipalvelut, ja pääsen oppimaan taas hieman uutta. Myös erilaisia neuvottelutilanteita tulee varmasti nyt enemmän.

Missä tunnelmissa hyppäät tähän uuteen pestiin?

Haluan viedä itseäni eteenpäin ja kehittää tietotekniikkapalveluiden liiketoimintaa vielä isommassa kuvassa, joten tämä tehtävä on todella mielenkiintoinen. Varmasti tulee myös paljon uutta opittavaa, ja pääsen haastamaan itseäni. Tässä on taas hieman erilainen näkökulma, sillä vastuullani on isompia kokonaisuuksia, ja pitää tehdä haastavia sekä isojakin ratkaisuja toiminnan kannalta.

Suhtaudun työhön erittäin mielenkiinnolla ja haastan itseäni sekä meidän tekijöitämme. Operatiivisen toiminnan tekijät ja päivittäistä työtä tekevät esimiehet ovat tärkeässä roolissa onnistumisemme kannalta.

Mitä työhösi liiketoimintajohtajana kuuluu?

Pidän huolta siitä, että liiketoiminta on kannattavaa ja koko liiketoimintayksikkö tuottaa nykyisille ja mahdollisille uusille asiakkaille palveluita. Vastuulleni kuuluu myös tuottaa luotettavat ja kustannustehokkaat tietotekniikkapalvelut valtakunnallisesti. Tavoitteenamme on tyytyväinen asiakas sekä se, että palvelumme ovat kuvattuna ja tuotteistettuna niin, että niitä voidaan tarjota laajemminkin uusille asiakkaille.

Erittäin tärkeää tehtävässäni on myös asiantuntijoidemme kehittäminen. Olen ollut mukana rakentamassa organisaatiota ensimmäisestä tiimistäni asti ja olen tuntenut nämä ihmiset jo pitkään. On hienoa, että saan jatkaa työtä heidän kanssaan. On tärkeää, että asiantuntijoidemme kehittyminen jatkuu uusilla teknologioilla, joita meille tulee. Haluamme olla koko ajan kehityksen kärjessä mukana.

Millainen tyyppi olet johtajana?

Olen oikeudenmukainen sekä määrätietoinen ja haluan, että määritettyihin tavoitteisiin päästään. Olen valmis tekemään päätökset ja ohjaamaan toimintaa oikeaan suuntaan, mutta olen kuitenkin myös hyvin kuuntelevainen ja otan muidenkin mielipiteet huomioon. Sillä periaatteella olen pitkään tehnyt töitä esimiehenä, että kuuntelen tekijöitämme, ja isoja ratkaisuja tehdään yhdessä. Se on tuntunut toimivan erittäin hyvin.

Marko Ranta, 46

– 2M-IT:n tietotekniikkapalvelujen liiketoimintajohtaja 1.9.2019 alkaen.

– Työskennellyt talossa yli 8 vuotta ennen fuusioitumista ja sen jälkeen.

– Kaupallisen ja teknisen alan koulutus sekä johtajakoulutus.

– Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi poikaa.

– Vapaa-ajalla harrastaa salibandya ja golfia. Myös hyvä ruoka ja elokuvat ovat lähellä sydäntä.