Vuosikymmenen talossa palvellut Olli Toivonen ottaa suunnan kohti uusia haasteita

Tietotekniikkapalveluiden liiketoimintajohtaja Olli Toivonen on perjantaina 23.8. viimeistä päivää 2M-IT:n palveluksessa ennen siirtymistään uusiin tehtäviin.

Millä fiiliksillä siirryt talon ulkopuolelle?

Kymmenen vuotta ehti tulla täyteen yhteensä yrityksissä, sekä aikaisemmassa että fuusioitumisen seurauksena tulleessa. Se on yhden työnantajan palveluksessa pitkä aika tänä päivänä, erityisesti 36-vuotiaalle.

Siihen on tietenkin paljon mahtunut asioita. Paljon on tullut kavereita ja niin edelleen. Siinä mielessä haikein mielin, mutta todella positiivisin mielin sitten taas kohti tulevaa. Aika haastava tehtävä, mihin nyt menen ja paljon on opeteltavaa. Työura 2M-IT:llä on antanut hyvät lähtökohdat ja eväät siihen.

Miten olet muuttunut ihmisenä ja ammatillisesti noiden vuosien aikana?

Kuten sanottu, kymmeneen vuoteen mahtuu paljon. Varmasti jokainen ihminen vielä 26-vuotiaana kokee aikamoista kasvua. Persoona on varmasti muuttunut edes vähän rauhallisempaan suuntaan, mitä se silloin oli.

Ammatillisesti totta kai paljon on osaamista tarttunut, tai ainakin haluan kuvitella niin. Sitä on imetty vähän joka puolelta. Ei välttämättä niinkään pelkästään sisäisesti, vaan kaiken toimittaja- ja asiakasyhteistyön osalta myös.

Jos teemoihin sitä lähtee purkamaan, niin johtaminen on varmasti yksi osa-alue, joka on erilaisten koulutusten ja ehkä sattumustenkin kautta muuttanut sitä omaa johtamistapaansa. Se on ilman muuta kehittynyt. Toinen on sitten ylipäätään IT-osaaminen. Aloituspäivästäni verrattuna nykyhetkeen, ymmärrän suurista infra- ja teknologiaratkaisuista huomattavasti enemmän. Tekninen tietämys on kasvanut, vaikka en missään nimessä asiantuntijaksi itseäni tituleeraa. Siitä suurin kiitos kuuluu meidän koville asiantuntijoille, joiden kanssa on saanut tehdä töitä ja kysyä heiltä tyhmiä kysymyksiä, joista sitten on saanut oppia kerättyä.

Miten vielä suhteellisen tuore organisaatio on kehittynyt?

Minun vastuualueeni, eli tietotekniikkapalvelut, ei oikeastaan fuusion myötä kokenut suuriakaan muutoksia, vaan se siirtyi sellaisenaan nykyorganisaation osaksi, eikä osasto kokenut suuria muutoksia henkilökunnan osalta. Palveluiden osalta meidän toiminta-alue laajeni aika merkittävästi. Se on antanut, ja tulee antamaan, valtavasti mahdollisuuksia laajentaa palveluita ja hakea sitä kautta kasvuakin.

Ketteryyttä tarvitsee vielä kehittää entisestään, mutta uskon sen tulevan sieltä, kun saadaan sisäiset kehityshankkeet maaliin, tarvittavat muutokset otetaan positiivisesti vastaan ja työntekijät saavat keskittyä niiden myötä työn tekemiseen.

Mitä terveisiä haluat lähettää 2M-IT:n väelle?

Kuten sähköpostissa lähetinkin omalle porukalleni, niin työyhteisö on äärimmäisen tärkeä. Pitäkää huolta työhyvinvoinnista, töissä jaksamisesta ja tiimihengestä. Sen avulla mennään monen kiven yli.

Kiitos Olli vuosien upeasta työstä ja tsemppiä uusiin haasteisiin!

Olli vastaa jatkossa Proact Finland Oy:n Suomen myynnistä ja palveluista. Ollin seuraaja 2M-IT:llä nimitetään myöhemmin.