Kohti hyvinvoivaa yhteiskuntaa SuomiAreenassa? Kokosimme kiinnostavimmat tärpit!

SuomiAreenassa 16.-20.7.2018 keskustellaan myös tekoälyn, digitalisaation ja uudistusten vaikutuksista kansalaisen ja ammattilaisen elämään.

Kokosimme vinkkejä viikon varrelta, valitse näistä kiinnostavimmat. Vinkkien linkit vievät järjestäjien verkkosivuille. Koko SuomiAreenan ohjelman löydät täältä.

 • MAANANTAI 16.7.
  Oma tilaisuutemme Sote jokaisen taskuun -torivarttikeskustelu osuu heti SuomiAreena-viikon alkuun. KLO 14.40-15 järjestettävässä torivartissa kuullaan Varsinais-Suomen MunKlinikan käyttöönotosta Eija-Liisa Vikströmiltä, Suvi Hakalalta sekä Ari Vikströmiltä. Torivartti käydään Kauppatorin MTV-lavalla, mikäli #trumputin #Helsinki2018 antaa tilan käyttöömme, muuten paikkana Kansalaistori 56A.
  >>Sote jokaisen taskuun

  • Samaan aikaan KLO 14.30 BePOP:lla keskustellaan robottien, tekoälyn ja ihmisten työnjaosta jatkossa Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA, Nuoret Lakimiehet ry, Nuorten Lääkärien Yhdistys ry ja Siili Solutions Oyj keskustelutilaisuudessa.
   >>Robotit, tekoäly ja me – mikä on työnjako jatkossa
  • SuomiAreenan rannassa on tarjolla maanantaina Sitran ja S-Ryhmän päivä ja keskustelu kuluttajien ja yritysten fiksuista ratkaisuista ilmastohuumorilla höystettynä. Päivä kulkee nimellä ”Tulevaisuuskattauksia” ja KLO 13.30 keskustelujen aiheena on mitä ruokaa lautasella on vuonna 2030.
   >>Tulevaisuuskattauksia yhden maapallon rajoissa
 • TIISTAI 17.7.

  • Suomen Terveydenhoitajaliitto STHL:n järjestämässä keskustelutilaisuudessa on aiheena ennaltaehkäisevä terveydenhoitotyö muutoksessa. KLO 13-14 Eetunaukion lavalle nousevat Terveydenhoitajaliiton puheenjohtajan lisäksi muun muassa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko, Uudenmaan sote-muutosjohtaja Timo Aronkytö ja Espoon kaupungin digiasiantuntija Jari Numminen.
   >>Potkukelkasta digiaikaan – ennaltaehkäisevä terveydenhoitotyö muutoksessa
  • Hallitus vastaan opposio – terveysdebatti käy kuumana eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan järjestämässä tilaisuudessa Puuvillan kauppakeskuksessa KLO 17.30-18.30. Luvassa on varmasti kiihkeää keskustelua hyvinvoivan ihmisen puolesta.
   >>Terveysdebatti: Hallitus vastaan oppositio – Miten hyvinvointia kaikille?
 • KESKIVIIKKO 18.7.

  • Headai Oy, Tekniikan Akateemiset ry ja Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n järjestämässä keskustelutilaisuudessa aiheena on ”Valitseeko jatkossa tekoäly trumpit ja kansa putinit?” KLO 10.00-11.00 Antinkadun Purje-lavalla. Keskusteluissa mukana mm. sisäministerit Kai Mykkänen ja VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara.
   >>Valitseeko jatkossa tekoäly trumpit ja kansa putinit?
  • CGI Suomi Oy:n, Doctagonin, Lääkäriliiton ja Yksi elämä –verkoston järjestämässä keskustelutilaisuudessa kysytään: Terveydenhuollon hyvistä ja huonoista uutisista. KLO 13-14 Antinkatu 5:n Purje -lavalle nousevat muun muassa Aira-robotti, SoteDigi Oy:n toimitusjohtaja Harri Hyvönen ja Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori.
   >>Terveydenhuollon hyvät ja huonot uutiset
 • TORSTAI 19.7.

  • Torstaina SuomiAreenan rannalla on tiedossa Lounais-Suomen ihme. Positiivista rakennemuutosta käsitellään useista eri kulmista, ja KLO 11.20 neljä yritysjohtajaa ja yrittäjää kertoo kokemuksiaan yrittämisestä ja asumisesta Suomessa. Keskustelun avaa ministeri Lintilä ja mukana ovat mm. Bruce Oreck ja SuperShe Islandin perustaja Kristina Roth.
   >>Mitä te tääl teette? How did you end up here?
  • Miten käsityksemme hyvinvoinnista ja terveydestä ovat muuttumassa? Entä mitä se tarkoittaa palvelujen kannalta? Fujitsu Finland Oy, Sitra ja Terveyssosiaalityöntekijät ry pohtivat asiaa eri näkökulmista torstaina KLO 16-17 osoitteessa Antinkatu 5:n sisäpihan lavalla.
   >>Huomisen sote – turvaa vai turvattomuutta
 • PERJANTAI 20.7.

  • Teknologisen kehityksen ja digitalisaation seurauksena yhteiskunta muuttuu nopeasti. Emme voi tietää varmasti, mitä taitoja tulevaisuudessa tarvitaan. KLO 10-11 Antinkatu 5:ssä käydään paneelikeskustelu, jossa keskitytään suomalaiseen koulutukseen ja pohditaan, miten koulutusta pitäisi kehittää, jotta Suomi menestyy jatkossakin.
   >>Liitupölystä tekoälyyn – make koulutus great again!
  • Mistä valinnanvapaudessa onkaan kyse? Jos vastaus on vielä hämärän peitossa, kannattaa perjantaina KLO 13-14 suunnata Puuvillan kauppakeskukseen, jossa Satakunnan maakuntauudistus selittää asian.
   >>Asiakkaan valinnanvapaus uudessa sotessa – mistä on kyse?

 

SuomiAreena järjestetään Porissa 16.-20.7.2018. Keskusteluja voi seurata myös MTV:n Katsomo-palvelun kautta. Tapahtuman verkkosivuilta saat tarkempaa tietoa ohjelmasta ja mm. lavojen sijainneista: suomiareena.fi