Tehtävämme on auttaa, sanoo 2M-IT:n asiantuntija Joonas

2M-IT:n tuoreessa asiantuntija arjessa -videosarjassa neljä osaavaa asiantuntijaamme kertoo työpäivästään 2M-IT:llä. Yksi heistä on järjestelmäasiantuntija Joonas Evävaara. 

Kun aloitin työurani sote-ict:n parissa tietotekniikan insinööriksi valmistumiseni jälkeen, niin yllätyin siitä, kuinka paljon tietotekniikkaa ja sovelluksia sosiaali– ja terveydenhuollon keskuksista, kuten sairaaloista löytyy, Joonas sanoo.

Joonas työskentelee tiimissä, jonka vastuulle kuuluvat sosiaali– ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmät. Tiimi vastaa sovellusten ja järjestelmien käyttöönotosta ja ylläpidosta. Käyttöönotto on pitkälti suunnittelutyötä asiakkaiden ja tietotekniikan asiantuntijoiden kanssa. Ylläpitotyö taas on sovellusten ja järjestelmien päivitystä, konfiguraatiomuutoksia sekä häiriönhallintaa. Avustamme sote-ammattilaisia potilasjärjestelmien käytössä, joita he käyttävät päivittäin. Joonas kertoo, että 2M-IT on joustava työnantaja: voi tehdä etätöitä ja työajat ovat joustavia.

Tykkään työskennellä 2M-IT:llä, koska tehtävämme on auttaa ja itse olen sellainen henkilö, että tykkään toisten auttamisesta, Joonas sanoo. 

Katso täältä video, jossa Joonas kertoo työstään >>