Esittelyssä 2M-IT:läinen! Susanna Jalo, järjestelmäasiantuntija

13.5.2024 | Työntekijäesittelyt

Kuka olet ja mikä on työtehtäväsi 2M-IT:llä?
Olen Susanna Jalo ja työskentelen järjestelmäasiantuntijana 2M-IT:n pilvitiimissä.

Millainen on työnkuvasi ja tyypillinen työpäiväsi?
Vastuualueelleni kuuluu M365:een sisältyvät palvelut ja niiden ylläpito. Normaaliin työpäivääni kuuluu yleensä palaveri tai muutama, koskien joko tietyn asiakkaan pilviympäristöä tai esimerkiksi tiimin työtapojen kehittämistä. Näiden lisäksi nappaan tikettijonosta M365-palveluihin liittyviä tikettejä ja edistän niitä parhaani mukaan. Opiskelen myös työn ohessa Power Platformiin liittyviä asioita.

Millainen koulutustausta sinulla on?
Koulutukseltani olen tieto- ja viestintätekniikan insinööri. Valmistuin Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2021, erikoistumisalana hyvinvointiteknologia. Tätä ennen suoritin kaksoistutkinnon vaatetusompelijana.

Mikä on parasta työssäsi?
Mielestäni parasta työssäni 2M-IT:llä on monipuolisuus, vapaus ja luotto. Työtehtävät ovat mielenkiintoisia ja haastavia, enkä selviäisi työpäivistä ilman ihanan tiimini tukea. Tuntuu, että joka päivä opin jotain uutta. Arvostan myös vapautta ja luottoa, jonka työntekijänä saan. Teen tontilleni kuuluvat hommat niin hyvin kuin suinkin taidan, enkä tarvitse siihen niskaan hengittämistä tai mikromanagerointia.

Miten yrityksen missio näkyy omassa työssäsi?
Yrityksemme missio on ”Autamme asiakkaitamme parantamaan SOTE-palvelujen vaikuttavuutta ja tuottavuutta”, ja tämä näkyy omassa työssäni aika konkreettisesti M365-palveluiden kautta. Nämä palvelut ovat tärkeä osa loppukäyttäjiemme työtä sisältäen esimerkiksi Teamsin, sähköpostin ja Office-ohjelmat. Tunnen, että oma panokseni asiakasympäristöjen ylläpidossa edistää näiden työkalujen toimivuutta ja käyttöä. Yritän pysyä uusien juttujen perässä, kuten esimerkiksi Microsoftin Copilot, jonka käyttöönottoa olen päässyt opiskelemaan jo etukäteen ja päässyt mukaan Copilotin käyttöönottoprojekteihin.

Mitkä ovat tärkeimpiä tehtäväkokonaisuuksia tai vastuualueitasi tänä vuonna
Sain vastuulleni uuden asiakkaamme M365 ympäristön, mikä on opettanut valtavasti. Tietoturvakartoitus toimi hyvänä ohjenuorana ympäristön päivityksessä 2M-IT:n käytäntöjen mukaiseksi ja opetti monipuolisesti rooliin kuuluvista (ja kuulumattomista) asioista. Lisäksi Microsoftin Copilot kiinnostaa asiakkaita hurjasti ja olen saanut olla omassa sekä asiakkaiden Copilot-piloteissa mukana. Se on tosi kiinnostava tuote ja odotan innolla, että pääsen opettelemaan sen käyttöä oman työn tehostajana.

Mistä asioista olet erityisen tyytyväinen työyhteisössäsi, ja onko jotain, mitä voisi mielestäsi kehittää?
Oma lähitiimini on sopivan kokoinen ja he ottivat minut ja samaan aikaan aloittaneen kollegan tosi lämpimästi vastaan. Apua on aina tarjolla ja kun tarvitsee purkaa turhautumista tai kiljua innosta, niin juttukavereita kyllä riittää. Mielestäni pääkaupunkiseudun etätyöläisiä olisi kiva tavata joskus kasvokkain, mutta en tiedä miten sitä lähtisi edistämään. Toki toimiston puute hiukan hankaloittaa, mutta lounaat/etätyöhubit voisi olla yksi ratkaisu.

Mille sydämesi sykkii vapaa-aikana?
Töiden ulkopuolella vapaa-ajalla tykkään pelailla yksinpelattavia videopelejä, tehdä käsitöitä (ompelu, kutominen, virkkaus) ja lukea. Erityisesti scifi ja fantasia genreinä toimii mielestäni niin kirjoissa kuin peleissäkin. Rakastan myös kissoja, ja kotona asusteleekin kaksi karvakorvaa, joita ilman en pärjäisi. Työpäivien ohessa pidän myös välillä villejä tanssibailuja hommien välissä, että saa aivot ja kropan nollattua. Suosittelen tätä kaikille!